onsdag 23 juli 2008

Nähä

nu tar även jag bloggledigt, jag behöver koncentrera mig på jobbsök och flytt ett tag.

På återseende!

söndag 20 juli 2008

Underbar helg

Måste bara berätta att jag haft den bästa helgen någonsin!

I fredags såg jag äntligen Sex and the City filmen - jättebra! Igår for jag och en vän till Teddington utanför London där vi båda brukade jobba när jag först flyttade hit. Vår gamla chef var där så vi åt middag i restaurangen där vi brukade jobba, en jättefin fransk restaurang, och pratade med honom hela kvällen. Det var en verklig nostalgitripp och helt underbart. Som grädde på moset fick vi vår tre-rätters middag med ett glas champagne var, en flaska Sancerre och dessertvin helt gratis! Heaven...

onsdag 16 juli 2008

Adsense schmadsense

While going through our records recently, we found that your AdSense account has posed a significant risk to our AdWords advertisers. Since keeping your account in our publisher network may financially damage our advertisers in the future, we have decided to disable your account. Please understand that we consider this a necessary step to protect the interests of both our advertisers and our other AdSense publishers. We realise the inconvenience that this may cause you and we thank you in advance for your understanding and cooperation.

Detta fick jag till min mejl idag. Lite chockad får jag erkänna att jag blev då jag inte har en aning om vad de tycker att jag har gjort för fel. Ar det någon ide att argumentera med dem när de inte ens ger en anledning? Dålig dag på jobbet kombinerat med detta gör att jag mest känner för att skicka ett mycket ilsket email till dem, men jag håller mig några dagar och ser vad jag kan luska ut.

tisdag 15 juli 2008

The Richest Man in Babylon

Så har då även jag läst klassikern The Richest Man in Babylon. Äntligen förstår jag var mantrat "a part of what you earn is yours to keep" och besattheten med att spara 10% av ens inkomst kommer ifrån!

Boken i sig består av flera små historier, av vilka de flesta utspelar sig i Babylon under dess rikedomsdagar. Som sig bör i denna sortens bok (eller som i alla fall nästan alltid är fallet) innehåller varje historia en sensmoral som ska visa vägen mot rikedom. Detta är på intet sätt en get rich quick bok utan den fokuserar på allas förmåga att spara en viss del av sin inkomst för att sedan göra vettiga investeringar med dessa pengar. Jag fann boken väldigt lättläst och jag tycker om själva inställningen även om många av historierna onekligen känns mycket förenklade.

För någon med lite erfarenhet och intresse av sparande och investerande kan boken vara rolig att läsa men däremot tror jag inte att man ska förvänta sig att faktiskt lära sig något av den. Något som jag reagerade på var att kvinnor inte har någon som helst plats i boken förutom eventuellt som en del av den familj som mannen förväntas ta hand om. Visst, jag vet att boken skrevs på 70-talet någon gång men det känns ända tråkigt och, ja, omodernt helt enkelt.

måndag 14 juli 2008

+ 40%

För att trösta mig lite kollade jag idag på hur mycket mina fonder trots allt gått upp i värde överlag sedan de köptes. Allt som allt så ligger de fortfarande på +40%. Det faktum att de i början av året låg på +95% tänker jag för ögonblicket inte låtsas om...

Till skillnad från många andra tror jag att jag hade en hel del tur då min far hjälpte mig att investera mina pengar i en allemansfond i slutet av 90-talet. Denna fond står idag för nästan all uppgång men jag hoppas på att det kommer se bättre ut för mina egeninvesteringar i slutet av året.

Idag har jag sagt upp mig!

Det gick förvånansvärt bra men min chef blev definitivt chockad eftersom han tyckte att han hade planer för min framtid. Nåja, nu är det gjort och det känns både konstigt, skrämmande och ganska skönt.

lördag 12 juli 2008

Månadssammanställning Juni

Usch då, som jag misstänkte var detta inte en bra månad alls!

Sparkonto - 32,694:- (upp med 5991:- sedan maj)
Diverse Fonder - 234,856:- (ner med 47,722:- sedan maj)
Studielån - 311,713:- (upp 744:- sedan maj)

En verkligt hemsk månad med andra ord!

Allt som allt ligger mina tillgångar minus mina skulder på -44,163:- ned med hela 47,385:- på en månad alltså...Den övervägande delen av nedgången beror givetvis på det stora fallet på börsen. Studielånsräntan har även påverkat det hela även om det är en minimal del av nedgången. Ett relativt ganska stort sparande har inte gjort så mycket för att muntra upp situationen men jag hoppas på en mycket bättre månad från och med nu (det sista som överger människan är ju som bekant hoppet)!

Uppdatering!

Min chiliplanta växer och mår bra. Den har blivit riktigt stor nu och jag väntar ivrigt på den dagen jag faktiskt får chilifrukt från den. Av någon anledning verkar den attrahera bananflugor dock, jag får nog googla vad man ska göra åt det om inte någon vänlig bloggläsare kan upplysa mig om det?

Min kära Sony mp3 gick sorgligt nog bort förra veckan. Som tur väl är hade jag kvar mitt kvitto och gick till affären för att klaga. Där gav de mig ett val av 3 olika modeller så nu har jag en splitter ny 8GB Samsung som jag inte riktigt förstår mig på ännu. Tillbaka till gymmet alltså!

Fondmästerskapen går sådär för ögonblicket. Länge har en av mina portfoljer legat på topp tusen i alla fall, som bäst på plats 300, men den senaste veckan har den sjunkit ända ned till 5000 nånting. Det är mest för att jag haft så mycket att göra att jag inte varit där och bytt som jag vanligtvis gör utan jag har fastnat med några fonder som gått väldigt dåligt. Idag har jag dock tagit tag i det hela så förhoppningsvis kommer den kliva uppåt igen nästa vecka när bytet går igenom.

För övrigt ska jag göra min månadsuppdatering idag. Den kommer att bli hemsk misstänker jag men jag återkommer med den lite senare!

fredag 4 juli 2008

Jag lever

fortfarande men det är mycket som pågår just nu med jobbsök och andra grejer. Jag återkommer om några dagar så ha det så bra tills dess!