lördag 30 augusti 2008

Dyrt att flytta

Det är ganska dyrt att flytta har jag märkt.

Inte bara att jag måste betala för att få över grejer och pengar till Sverige utan dessutom ska man ut på en massa drinkar och middagar med olika människor för att säga farväl. Tillkommer gör även lite presenter, kort och kakor till jobbet. Av någon konstig anledning tycker de på mitt jobb att man själv ska ta med sig något gott att bjuda på både till sin födelsedag och när man slutar. För mig känns det mer naturligt att den personen ska bli bjuden på det - men men.

Jag vet inte om det blir några pengar alls till spar denna månad ännu, det beror på hur snabbt jag får jobb i Sverige. Däremot kan jag säga att trots att jag inte haft särskilt många räkningar har pengarna verkligen gått åt som smör i solsken!

Nä, nu måste jag gå och bada och sedan ut på middag!

Pengar

Nu är det inte länge kvar. Jag slutar jobba nästa vecka och far till Sverige några dagar efter det. Just nu sitter jag och försöker tänka ut hur jag ska få över mina pengar.

Jag tänker behålla mitt skattefria sparkonto här eftersom det är pengar jag inte kommer behöva så då kan de ju hellre få sitta på ett bra sparkonto, men resten av pengarna ska över till Sverige på något sätt. Paypal är inte att tänka på då jag haft problem med det tidigare men banköverföringar blir så dyra. Det blir nog trots allt överforing via bank men då gäller det att räkna ut vilken av mina banker som blir bäst. Den som har lägst avgift för överföring är också den som brukar ha sämst växlingskurs - suck.

För övrigt är kronan väldigt stark för ögonblicket. De 13 kronor jag tänkt jag skulle få till pundet när jag planerade min flytt for ett år sedan är nu inte särskilt realistiska.

Nåja, ska fundera vidare lite här nu så får vi se hur det blir.

onsdag 13 augusti 2008

Mycket att göra

De senaste tre veckorna har jag varit upptagen med att fixa allt som behöver fixas inför en flytt. I början av september är min enkla biljett till Sverige bokad och innan dess måste jag ha hunnit packa ihop och avsluta ett helt liv här.

Det innebär ganska mycket jobb kan man lugnt säga!

Jag har i alla fall lyckats fixa två jobbintervjuer, den första redan dagen efter jag kommer hem, så det känns bra.

Ekonomibiten har fått stå åt sidan på sistone men det innebär inte att jag inte har lyckats spara något bara att jag inte hunnit tänka på det direkt.

Nu måste jag packa vidare här, ska försöka publicera månadsuppdateringen senare.